joi, 6 mai 2010

30 aprilie,



in satul natal al tatei.


Intru in unul din magazinele de acolo  dupa tigari. Nu mai fusesem acolo de vara trecuta, cand am fost cu mama si tata, cand aveam o familie. A facut un chef, mandru ca i-a intrat fata la 6 facultati si a ales-o pe cea mai absurda. Am vizitat TOATE rudele, mai tot Topraisarul pe scurt, am inspirat praful bucolic si m-a dus la Acvariu. De la 6 ani il rugam in fiecare an sa ma duca. Vara trecuta m-a dus si ne-am plimbat de mana pe faleza, ne-am uitat in tacere la aceleasi valuri care se spargeau violent si am facut poze impreuna. 


Anul asta m-am dus singura in satul ala. Am reusit sa subtilizez doua fotografii vechi ale tatei , de la bunica, una dintre ele infatiseaza un tata inainte sa imi fie tata, pletos, cu figura de inger muncit, cu buzele mele, cu o chitara in brate, chitara ce o atingea cu mainile lui puternice si grasute, de care radeam mereu. Maini pe care inca mi le amintesc reci si rigide. Am pastrat-o in portofel, pentru ca il deschid mai des decat imi deschid sufletul. Cealalta poza, mai mica si mai veche, i-am dat-o mamei, care a  zambit dulce-amarui cand i-am daruit-o. 
.....Si ei ii  lipseste.


In fine. Intru in magazinul din sat sa iau tigari. Doua batrane au intrat in urma mea. Achit si ies. 


Iar in urma mea le aud soptind fals : " Uite, fata aia e  orfana. "

2 comentarii:

  1. I understand where you're coming from..in my case au trecut 3 ani si tot se mai gaseste cate'o scarba de muiere sa 'sympathize' despre conditia asta de orfan, care pana la urma pentru ele e un subiect lejer de barfa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, Geo. Sa ma fut in ei de oameni. Habar n-au ce repercursiuni sunt in orfanii astia ai nimanui dupa barfa lor lejera.

    RăspundețiȘtergere

Spit it out.