luni, 14 decembrie 2009

Merg pe drum si vine banii.Asupra prostiei.



Draga posibile lector,



Iti scriu aceste minunabile randuri pe un caiet din clasa a 9a, ce miroase a ceocolata ieftina. Scriu pe caiet, pentru ca minunabilul meu lactoc da cu failul incontinuu.
Ergo, lactocul meu traieste in Romania.
Vreau sa scriu despre PROSTIE. Pentru ca empatizez cu subiectul. [ http://polimedia.us/trilema/2009/prostia/]

M-am mutat in Piukarest de la 19 Septembrie anul curent. In prima noapte am dormit langa usa, pentru ca am incuiat usa si sus, si jos. Butucul de sus s-a blocat. Proprietarul mi-a facut scandal pentru ca i-am spart usa. Eu inca ii platesc bir. Ergo prostia proprietarului. / chiriasei. :))


Primul geob de l-am avut s-a incheiat cu supcess, dupa ce managerul mi-a pus o ghioalba lacoma pe fund. Reactia mea? Ma duc la secretariat , cer sa reziliez contractul de munca. Secretara intreaba "De ce?" . I-am raspuns "Pentru ca barbati-to mi-a pus mana pe cur, duamna. Sa-ti traiasca. " Da, era barbati-su. Casatoriti de 3 luni. Ce a facut duamna? A zambit si a zis ca deh, asa sunt barbatii....
ERGO prostia femeii. Pai bine, fai duamno, dupa 3 luni pune mana pe un cur strein. Si tu zici ei, treaca, asa ie ei. MERITI, PISI!


La Universitate am fost prezenta, timp de o saptamana, la o coada nesfarsita , la secretariat. Bun. UN secretariat pentru TOATA Universitatea Piukuresti. Mirific.
Universitate ce-si renoveaza incinta concomitent cu inceperea anului studentescofil. Pentru ca vara ie cald, chiar daca nu-i studenti Dupa cine sa mai raga si bietii santieristi, doamne ferea! Pentru ca iarna nu-i ca vara si nici berea nu-i ca vinul.
Revenind la prostia de mai sus:
UN secretariat care functioneaza 2 ore/ zi, 4 zile/ sapt. In ziua a 6a de asteptari, pentru ca acest corp celest nu e in stare sa se imbulzeasca or sa.. elbow my way , all the way, ii cer stimatei duamne o adeverinta de student. Ea imi zice sa depun cerere. Eu ii zic "Sa-ti traiasca ma-ta." Intrinsec. Pai bine duamna, de 6 zile vreau un crampei de hartie pe care pun o patalama si numele meu. Insist ca imi trebe pentru angajare si e URGENT, ea nu si nu, pentru ca totul are un rost anume. Iar in ziua a 8a , metalocasnica a ridicat adeverinta.
ERGO prostia administrativo-muiereasca.


Duc toate actele necesare la geob, dau teste de aptitudine, iau al doilea cel mai mare punctaj din 76 de candidati, unde eu eram, cred, cea mai frageda- inca eram la varsta de barelly legal, aveam inca propria-mi categorie pe saiturile de specialitate- intru in perioada de proba, termin de corectat, tradus eng, fr, dezpuricat site-ul, paper work, adus cafele in care NU am pus ciocolax, raspuns la telefoane, facut proiect de dezvoltare si promovare a societatii civile respective, facut munca altora, toate inainte de termen, venit dragalasa la sediu, chiar fara bocanci si cu 20 min mai devreme. Bun. Dupa 3 saptamani, primesc mail ca nr de puncte acumulat nu a fost suficient. !!!!! ba! nu vroiam telefon pa puncte, traiti-ar duamna ma-ta! ASTA mi-a fost mailul, exact ca unul de genul "We are deeply sorry, but you are overqualified yatta yatta yatta."
De ce oare? Pentru ca un vice de pe-acolo, fost mare om, mare caracter, mi-o dat cartea de vizita si mi-o zis sa apelez la el cu incredere, in orice fel de problema. 68 de ani. Zic, dragut tataitz. Apoi, in sala de conferinte, imi zice " poti sa imi zici "Ionutz" cat nu e nimeni in preajma! "
!!!!!!! Nu, nu l-am sunat. Nu, nu i-am zis Ionutz. Cand sa ridic dosarul, mi-a zis ca stia despre situatie, insa daca nu l-am sunat......
Ergo, numarul de puncte DE-ALEA nu am acumulat. ( m-am simtit extrem , dar EXTREM de jignita si m-am smiorcait in casa , in pijamale, vreo ora., nevermind. ) Sa mentionez ca n-am luat niciun ron? Mai e cazul??
ERGO prostia angajatorului roman si iscusinta punerii problemei.

Merg pe drum si vine banii. - vers al unei binecunoscute opere baladic-orientale, al carui nume si canthautor nu il cunosc.
Merg pe drum si vine pensia, mai exact. A vazut cineva afisul ala de pe nu-stiu-ce banca, pe care scrie, ca intr-un scrapbook, "A VENIT PENSIA!" ? Initial, am zambit si am luat-o de buna. Dupa ce am vazut la alte 15 sedii ale aceleiasi banci acelasi afis, aceeasi mazgalitura umanoida, mi s-a facut lehamite.
A venit pensia = avem carne. Uite cu ce momesc mogulii batraneii nostri. Cu formulari nereprimate, de ii fac sa isi aminteasca niste vremuri destul de aspre- din auzite, caci ai mei au prins foarte din plin perioada- si ii mangaie pe membrana stomacala cu "A venit pensia! " Avem carne/ Ai ceva bani de o aspirina tamponata/ platesti si matale caldura pe 11 zile/ luna asta poti sa iei niste tartitze congelate de la supermercado. Iar ei saracii trec la fel de plini de lehamite pe langa posterul cu pricina, ca si mine. Pensia nu a venit. in schimb avem borduri , asfalt si braji colturosi de fier in centru. Brad de metal ce consuma enorm de mult curent. Nu, nu il platesc eu, nu de-asta zic. Macar de-ar vinde fiara si ar stinge din becuri, banii aia ar aduce ceva caldura oamenilor de-si petrec sarbatoril inveliti cu ambalaje de pat, pat pe care poate l-au avut odata. Oameni care nu cred ca isi spun intre ei "La multi ani". Hai sa ne mai miram de becuri.
ERGO bataia de joc si cum raman proasta la ce se mai intampla pe drum, cat vine banii.


La metrou, oamenii nu au invatat inca faptul ca pe dreapta se stationeaza iar pe stanga , se urca. Sau ca intai astepti sa iasa uamenii aia inghesuiti din conserva supterana si apoi te imbulzesti inauntru. Valabil si pentru RATB.
Pe ecranul negru cu indicii spatio -temporare se precizeaza cand a plecat ultimul tren. Fereasca Mniezo sa scrie cand apare erm, urmatorul. Pentru ca e logic faptul ca m-am nascut cu niste capacitati extrasenzoriale de detectare a urmatorului tren. Scoateti panoul ca ma descurc si singura.
ERGO prostia transportoare de bucurestenci.

La facultate, vad domnisuare cinstite, impletite, ce n-au ingurgitat la falusi in viata lor , cum scot la matarangi din gura de ti-e mai mare dragul. Aceleasi domnisuare au un gibon in fata facultatii, cu ceafa lata si urechile cu extra otolite, pentru a spori echilibrul ca deh, ei au cravatzi de aur si giul cu pecetea Maicii Preciste. Ei se duc la biserica cu batic Ghiorghio Armanni si cu Teteu pe care a tunat, se pare, la ultimul potop din Baragan,deconservat evident, ca sa ii vada consatenii ca s-au ajuns. Fetele schimba unghiile false, cumparate de la Obor, la 2 zile si le asorteaza husei telefonului luat prin combinatii. De 1000 luati cate o data.
ERGO prostia cu chip de lut, unghii si botuc incordat- intruchipata.



Peste cateva ore, voi uza din nou de capacitatile mele extrasenzoriale la metrou, voi trece pe langa aceeasi banca posesoare de giumbushlucuri afisate, voi da un examen unde alte cinstite entitati vor lua cu mult peste mine- caci ele are gibon - si ma voi conduce singura acasa.
ERGO Metalocasnica.

Mi-am mai varsat naduful. Ma bucur ca am reusit sa transcriu pe curat si ma bucur ca am mai uzat de penita si cerneala, imi era sincer dor. Aproape l-am auzit pe Giorgi Maical si zurgalaii lui veseli, atat de craciuneshte ma simt.



Leru-i ler, oameni buni.Avem macar garantia lerului.




* Mentionez ca acesta postare facuta sub influenta lipsei de tigari , la o ora ridicola din noapte, participa la concursul organizat de Trilema http://polimedia.us/trilema/2009/castiga-1000-ron-de-craciun/ , din care as putea avea anumite foloase materiale, deoarece stapanul blogului , anume Mircea Popescu( din obisnuinta, am scris initial @MirceaPopescu :)) ) , pune la bataie 1000 de lei pentru o buchiseala , pornind de la una dintre postarile sale.

13 comentarii:

  1. 1.Imi place noul look al blogului. Acum pot sa-l citesc. :)
    2. Duamne ce suparata esti pe lume. Bine ai venit in club, soro. :)
    3.Esti tu "barelly legal", dar nu cred ca mai crezi in "duhul baltii", recte 1000 pentru Craciun.
    4.Bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai, tre' să recunoxc că m-am căcat pe mine de râs. Aproape că la propriu, aşa-i când eşti pe diuretice :))

    În rest, spor şi sănătate, să-ţi fie bine primit articolul la sursă :D

    (zise rânjind un competitor)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ sandman
    I aim to please. :))
    2. Apai eram suparata dinainte si presimt ca o sa tot fiu.
    3. Nu mai sunt barelly legal, a trecut zodia scorpiei! Astept sa fac 30+, sa tind catre alta categorie.
    4. Sarumana, sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ daimon:
    Ma bucur ca sunt un adevarat catalizator! :))))) makes my giny tingle. :))
    Spor si sanatate si 'mneata. Succesuri.
    O sa-ti buchisesc lucrarea maine, eventual sa ma culc si eu, zic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am tintit niste dezacorduri. Asa-i cu corzile Hora , de nylon. Oopsie.
    Eram ocupata cu ofuscarea si extrapolarea si tigarea. Aia unica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti norocoasa, fata moshului. Eu stau de 3 saptamani dupa o fututa de adeverintza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce? A bagat pensia? Si io care m-am imprumutat de la camatari sa iau un borcan de castraveti si sa platesc curentu' ! mama lor de nesimtiti ca nu anuntara mai repede!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Sniper: Sa le traiasca mamele si secretarelor de la Ovidius, then.
    @porcusor: AVEM CARNE.
    @ Geo: Thanks sweety!

    RăspundețiȘtergere
  9. אלכס@ : Multumesc frumos! Am facut doua dezacorduri insa, de care nu sunt mandra , dar n-am de gand sa umblu la text.
    Ai reusit sa scapi de salariu?

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Metalocasnica

    crezi ca daca ma duc sa-mi iau un telefon mobil nou sau niste tzoale din mall voi reusi sa scap de salariu?

    RăspundețiȘtergere
  11. nu stiu exact, dar de niste sinapse, sigur scapi. :)))

    RăspundețiȘtergere

Spit it out.